dimarts, 15 de març del 2011

Març

Pluges i més pluges, com toca a aquesta època, la diferència per a l'hortet és que enguany amb la nova ubicació reb l'aigua de la pluja, i sembla que li va molt bé.
Les llavors que vaig plantar han germinat, la tomaquera ja ha florit i a la col li queden 2 dies, o menys.
Tot aquest hivern he vist que la ruca no m'ha donat tanta fulla com l'any passat, i ara té 3 fulles i ja ha florit, potser té massa sol i tot.
A un test mitjà hi he sembrat espinacs, bastants, per fer collites de fulles petites i tendres.

He tret de l'Hort d'en Pollet aquesta recepta d'un pa amb farigola, romaní,, tomàquet i olives: Ingredients: 250 d'aigua, 3cullerades d'oli, 30 gr de tomata sec (jo he posat 3 cull de tomàquet sofregit), unes fulles de farigola, unes fulles de romaní, 5 gr de sucre, 6,5 de sal, 475gr de farina de força ecològica, 25 gr de llevat de forner, 100 gr d'olives farcides d'anxova.
Preparació: abocar els ingredients en la màquina en l'ordre indicat , excepte les olives, posar el programa 3, pa francès de la panificadora moulinex-taurus, al cap de 12 minuts, afegir les olives senceres, quan la màquina pari de pastar, pintar la superfície amb oli d'oliva.
Com gairebé sempre, el pa m'ha quedat ensorrat, sembla que és per manca d'aigua, però la massa mentre la pasta està al punt... és evident que no.

La cuca que es menjava l'espinac a anat creixent i es cruspia mitja fulla cada nit, inclús les fulles dels enciams més propers. He anat mirant per sobre i per sota totes les fulles però no la trobo. Aprofitant que l'espinac estava a punt l'he arrencat, pensant que el monstre hauria de buscar un altre aliment... i ho ha fet, la col!!
Aquest mes he pogut fer 2 àpats de verdures: la col, tendra, tendra, per un trinxat; i els espinacs bullits amb patates.