dijous, 21 de maig del 2009

Brioix i amanida

Ahir vaig fer un brioix amb la màquina de fer pa, els primers no van quedar gens bé, però ara sembla que ja li he agafat el punt. Com gairebé tot el pa que faig no ha quedat inflat (encara que a els que hi va sucre -com el pa bàsic i aquest- pugen més que el pa francès) però la molla i el gust estan molt bé. Es la recepta de la Moulinex per a 750 gr.

I avui he fet un pa amb poma que aquest sí que s'infla i jo penso que és per la poma: 1 taça de llet tèbia, 3 de farina, 1/4 de taçad'oli, 2,5 c/s de sucre, 1 c/c de sal, 1/2 c/c de canyella, llevat. 1 taça i 1/3 de poma talladeta petita, que l'afegirem quan sona per afegir ingredients. Programa bàsic, torrat mig, 500 gr.


I aquí teniu una amanida de l'hort: els mini raves i l'últim enciam. Està clar que les llavors de rave les he d'ensorrar més, si no surten massa petits.
Amb la collita que he fet està l'hort ben pelat, la setmana propera plantaré un altre enciam, més raves i potser un api o pastanagues, el problema és que ho he de tenir collit abans de l'agost i no se si tindré temps si ho faig de llavor.