dijous, 28 de maig de 2009

VIII setmana: Encerts i fracassos

Les maduixes ja tenen una mica de color, i n'hi ha forces, el problema és que no maduraran totes de cop, però així, quan vinguin amics a casa en podran collir.
Ja ens hem menjat 3 tomàquets, però de cara a la propera temporada en plantaré una altra mena, perquè definitivament els xerri no m'agraden gaire, tot i que estaven bons, a l'altra tomaquera li he hagut detallar una branca perquè un tros de la branca s'havia enfosquit i aprimat, com si s'hagués assecat.
L'alberginiera té 6 flors, però la primera sembla que s'ha fet malbé, perquè la tija està tova.
He plantat ruca, pastanagues, més raves i una pebrotera del padrón.

El pa que veieu és pa francès (com el pa de barra): 210 d'aigua, 360 de farina, 1 c/c de sal, llevat. En faig dos o tres cops per setmana perquè em serveix pels entrepans, i una bona llesca amb una truita bavosa (de qualsevol cosa) està genial.

3 comentaris:

Mònica Barranco ha dit...

Jo també em vaig engrescar amb l'hortet l'any passat (i continuo!) i la panificadora aqst hivern!
Animo a tothom a fer tot tipus de pa a casa!

Us recomano que trobeu una fleca on us puguin vendre llevat fresc (de París) i farina d'espelta (a mi me la venen amb cereals inclosos,... no sé si totes són així),
ja veureu que bo!
i molt més econòmic que en botigues especialitzades on costen un ull de la cara,..
PD: per 1,75 € el mig kilo, potser el meu pa no es pot dir que sigui totalment ecològic 100% , però a mi ja m'està bé,...
tasteu-lo!

Boudicca ha dit...

Al forn del costat de casa, em van vendre gat per llebre. No notava cap diferència amb la farina del súper. Ara l'he comprada a un altre i, quina diferència!

Mònica Barranco ha dit...

Jo vaig provar un dia "d'emergència" la farina típica que comprem al supermercat i no va pas bé!
Us recomano comprar farina de fleca i llevat fresc.
Tot i així jo tinc un paquet de farina i uns sobrets de llevat secs per si algun dia em surt un imprevist.