dilluns, 6 de juny del 2011

JUNY

Segueixen les pluges i les cuques: mosca blanca, aranya roja,... per això els enciams estan absolutament aturats. Després de 2 intents amb aigua sabonosa, i la trampa cromàtica, i veient que la cosa no millorava, he optat per l'alfacipermetrina, que ve a ser un insecticida no ecològic, i se suposa que eficaç. De moment a 3 dies del tractament el enciams han començat a créixer, però encara hi ha mosques, i els enciams són massa petits per aguantar-les. He eliminat les fulles molt fetes malbé, tant dels enciams com de la tomaquera, i he escapçat la tomaquera, perquè les fulles de dalt de tot en no arribar-hi bé, és on s'amaguen.
Els alls que donava per perduts estan sortint ara, ja veurem que fan. també estan brotant espinacs, ja veurem amb la mosca blanca què passa. La tomaquera fantàstica, amb una vintena de tomàquets, de bona mida.
Les cols, probablement per la calor o el sol massa viu, no estan gaire bé, una la vaig arrencar.
El roser ple d'aranya vermella, així com l'última maduixera (que he arrencat, massa espatllada), curiosament la maduixera de bosc, al mateix test que l'altre i que el roser, està bé. He netejat el roser i la maduixera, tan com he pogut, a mà i els he ruixat amb aigua sabonosa.

CUINA

Aquesta setmana he preparat rodó de porc, seguint les indicacions de'n Josep Lladonosa, és un receptari que m'agrada i faig servir molt. En aquest cas he afegit al final de la cocció uns talls de poma, que he passat pel passapurés amb el suc.

També n'he aprofitat la recepta dels peus de porc, he guardat una mica del brou de bullir-los per posar a algun arròs.