diumenge, 10 de juliol de 2011

JULIOL

Com les altres temporades estiuenques, per aquestes dates ja no sembro res, així que entre els enciams aturats, la tomaquera malalta i els forats buits, fa una mica de pena.
La tomaquera té les fulles d'un groc rovell, tacades i pansides, que vaig tallant; els tomàquets que queden els agafaré aviat (una setmana), i llavors l'arrencaré.
He aprés que la mosca blanca és un seriós problema, ja que ha fet malbé la tomaquera, els enciams i els raves. D'enciams no se n'ha fet cap aquesta temporada.
Per la terra també passegen centpeus, petitons, però són carnívors així que no els empiparé més.
Ja no queda res: els alls els he trasplantat, que no si ha estat una bona idea, així com la farigola. I la tomaquera ja l'he treta.
Ara toca remenar la terra i quan estigui seca, la posaré en bosses d'escombraries ben tancades, on estaran a ple sol tot l'agost. Figura que així mataré totes les coses que puguin haver-hi. També em permetrà canviar la taula que és la intenció que tinc de cara al setembre, fer-ne una de més fonda i sobretot més alta.

CUINA

Continuo buscant receptes barates, que requereixin temps, amb ingredients senzills i tradicionals.
Pastís de truites, la beixamel l'he feta amb una mica de salsa de tomàquet, i les truites eren de patates, carbassó, albergínia i cansalada.